
Bij het aanvragen van een sloopmelding ook een omgevingsvergunning nodig?
Wanneer een Omgevingsvergunning aanvragen?
Zodra u van plan bent een sloopmelding te doen, is het vaak noodzakelijk om ook een omgevingsvergunning aan te vragen. Een omgevingsvergunning is vaak vereist wanneer u de te slopen leefruimte opnieuw wilt indelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het splitsen van een bestaande woning in meerdere adressen, het veranderen van de gebruiksfunctie, het slopen van een constructieve draagmuur of het renoveren van een monumentaal pand.
Bij ons kunt u rekenen op professionele begeleiding bij het aanvragen van de gewenste omgevingsvergunning. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat uw sloopvergunning correct wordt ingediend en u zonder vertraging kunt starten met uw verbouwing.

Soorten vergunningen
Voor de volgende werkzaamheden heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig:
• Aanbouw/uitbouw
• Afwijken bestemmingsplan
• Balkon
• Berging naar woonruimte
• Dakkapel
• Dakopbouw
• Dakterras
• Funderingsherstel
• Functiewijziging
• Gevelwijziging
• Kelderbak
• Kozijn vervanging
• Legaliseren van een illegaal bouwplan
• Verbouwen monument
• Verwijderen draagmuur
Hoe gaan we te werk?
Stap 1:
Inventarisatie van de plannen
Wij beginnen het proces door de plannen van de klant grondig te inventariseren. Hierbij wordt gekeken naar de gewenste bouwwerkzaamheden, specificaties en eventuele beperkingen in het bestemmingsplan.
Stap 2:
Ontwerp en tekeningen
Op basis van de inventarisatie maken wij een ontwerp en gedetailleerde tekeningen van het bouwproject. Deze tekeningen omvatten plattegronden, gevels en doorsneden, en zijn cruciaal voor de vergunningsaanvraag. Naast tekeningen moeten er vaak ook rapportage worden opgemaakt zoals ventilatieberekeningen, daglichtberekeningen en meestal constructieberekeningen.
Stap 3:
Indienen van de vergunningsaanvraag
Met de volledige set tekeningen en relevante documenten dienen wij namens de klant de omgevingsvergunning aanvraag in bij de gemeente. Dit gebeurt digitaal via het Omgevingsloket. Als deze stap is gezet, dan krijgen wij een behandelend ambtenaar toegewezen.
Stap 4:
Toetsing en afstemming
De gemeente toetst de ingediende aanvraag aan de geldende regelgeving, het bestemmingsplan en andere relevante voorschriften. Tijdens dit proces kunnen er aanvullende vragen of verzoeken om aanpassingen komen, waarbij de architect mogelijk moet afstemmen met de gemeente.
Stap 5:
Vergunningverlening en uitvoering
Als de omgevingsvergunning wordt verleend, kan de architect samen met de klant verdergaan met de uitvoering van het bouwproject. De vergunning is een officiële toestemming om de geplande werkzaamheden uit te voeren binnen de gestelde regels en voorschriften. De sloopmelding kan intussen worden ingediend!
Prijzen
De prijzen voor een omgevingsvergunning kunnen variëren, maar beginnen vanaf €1375,- inclusief de aanvraag van de sloopmelding. Deze prijs omvat de begeleiding bij het gehele vergunningsproces, inclusief het opstellen en indienen van de benodigde documenten en tekeningen. Het bedrag is afhankelijk van de complexiteit, gebouwtype en oppervlak van het bouwproject. Een vakkundige aanpak en expertise van onze ingenieurs dragen bij aan een soepel verloop van de vergunningsaanvraag. Door duidelijke communicatie en transparantie in prijzen weet de klant waar hij aan toe is voor het realiseren van zijn bouwplannen.
Nadat de aanvraag is goedgekeurd door de gemeente, betaalt u ook legeskosten aan de gemeente. Legeskosten zijn servicekosten van de gemeente die in rekening worden gebracht voor het behandelen van de omgevingsvergunning aanvraag.
Offerte aanvragen Omgevingsvergunning
Wilt u zowel een omgevingsvergunning als een sloopmelding aanvragen? Wij dienen al een sloopmelding in samen met een omgevingsvergunning vanaf €1375,- excl. Btw. Vraag uw offerte aan via het formulier en ontvang een op maat gemaakte offerte binnen 24 uur voor het aanvragen van de omgevingsvergunning in combinatie met een sloopvergunning.